06. maj 2021

Fjernvarmen kommer til Foldby

Hinnerup Fjernvarme har netop fået godkendt et projektforslag, som betyder, at vi kan gå i gang med at lave tilslutningsaftaler i Foldby.

Både for private boliger og erhverv

I projektforslaget er det blevet godkendt, at der kan skiftes fra naturgas til fjernvarme. Men andre opvarmningsformer kan også udskiftes til fjernvarme. Der er selvfølgelig ingen tilslutningspligt til fjernvarme, så du kan frit vælge at beholde sin nuværende opvarmningsform eller skifte til andet – eller du kan modtage et tilbud fra os.

Det er helt frivilligt, om du ønsker et tilbud på tilslutning til fjernvarme, men vi kan fortælle, at der er mulighed for en god rabat ved skift til fjernvarme netop nu. Rabatten er størst i forbindelse med, at vi i forvejen laver gravearbejde i dit område. Året efter vil rabatten være reduceret, og herefter vil der være normal tilslutningspris igen.

Hvornår kommer fjernvarmen?

Den overordnede tidsplan er, at vi forventer at lave fjernvarmerør fra august 2021. De første huse vil kunne få varme langs Postvej i løbet af efteråret, hvorefter der arbejdes videre på øvrige veje. Hvilke sideveje, der laves først, afhænger af antallet af tilslutninger samt entreprenørernes fremdrift.

Vi er i gang med at lave aftaler med entreprenør, smed og rør-leverandører. Når kontrakterne er skrevet, informerer vi om en opdateret tidsplan.

Tilbud på tilslutning

Vi vil kontakte hvert enkelt hus og virksomhed for at spørge, om de vil have et tilbud på tilslutning. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker et tilbud tidligt i processen.

Et tilbud på fjernvarmetilslutning indeholder en samlet pris for:

  • Etablering af ny stikledning ind til huset.
  • Afslutning med hovedhaner inde i huset eller med afslutning i skab uden på huset, hvor det ønskes.
  • Montering af varmemåler med lækagesikring, så I kan blive kontaktet, hvis huset bliver utæt på varmesystemet.
  • I tilbuddet er opgjort hvad der er arbejdsløn for etablering af stikledningen. Dette kan indberettes som håndværkerfradrag.

Tilbuddet indeholder ikke etablering af ny fjernvarmeunit og fjernelse af nuværende varmeinstallation. Dette arbejde skal du selv kontakte en VVS-installatør for at få udført. Det kan også indberettes som håndværkerfradrag.

Naturgasafkobling er ligeledes ikke en del af tilbuddet. Energistyrelsen har dog oprettet en pulje til gratis afkobling. Dette er også baggrunden for, at vi tilbyder en god rabat på tilslutningen.

Afkoblingspulje for naturgas

Frakobling af naturgas er nu et mellemværende mellem forbrugeren og EVIDA. Dette skal afmeldes på EVIDA's hjemmeside, når man har fået fjernvarme. Frakoblingen er gratis, hvis man opfylder betingelserne. 

Betingelserne for gratis afkobling er:

  • Du har et gasfyr.
  • Dit årlige gasforbrug ligger mellem 100-6000 m3.
  • Der ikke er et eller flere CVR-numre registreret på adressen med en samlet omsætning på 50.000 kr. eller mere.
  • Ordningen gælder også for udlejere med gasfyr i udlejningsboliger.

 

Vi fortæller løbende mere om projektet her på hjemmesiden samt på vores Facebook-side.