17. sep 2021

Planlægning af Foldby er på plads

 

Vi har valgt en entreprenør, som skal lave arbejdet i én samlet entreprise. Her har vi et godt og gentagende samarbejde med Vils entreprenørforretning, som tidligere fik tildelt opgaven i et udbud. Vils entreprenørforretning har tidligere lavet flere større entrepriser for os med et godt resultat og samarbejde, både med boligejerne og fjernvarmeværket. Det ser vi frem til igen.

En ny type af miljøvenlige rør

Vi har lavet en aftale om levering af fjernvarmerør til projektet med danske Logstor. I tillæg til aftalen har vi lagt stor vægt på, at Logstor leverer grønne fjernvarmerør.

Rørenes plastikkappe er lavet af genbrugsmateriale. Det er genanvendt plast fra bl.a. gamle vandrør og fjernvarmerør, der er forarbejdet til nye plastikkapper. Derved sparer vi en stor mængde CO2 ved ikke at bruge rør, som er lavet af nyt plast.

På hele Foldby projektet kan vi spare 26,9 ton CO2-udledning på rørene alene. Det er helt i tråd med vores vision om at reducere CO2-udledningen for vores forbrugere. Det svarer til gennemsnittet af, hvad et naturgasopvarmet hus udleder på 20 år.

Tidsplan for gravearbejde og tilslutninger

Vi deler Foldby op i flere områder med hensyn til gravearbejdet. Det gør vi for at sikre, at vi bedst muligt kan holde fremdrift og få afsluttet områderne hurtigt. Vi har planlagt de første to områder for at komme hurtigt i gang med arbejdet.

Det første område er Postvej, hvor vi laver hovedforsyningen til alle øvrige veje. Vi forventer at starte ved Skanderborgvej i uge 40 og være færdige med hele vejen inden jul. Her vil der være varme på husene fra midten af december.

Det andet område er Tinningvej, hvor vi starter fra ca. uge 47. Her afslutter vi omkring uge 5-6. De efterfølgende områder planlægger vi løbende over efteråret. Vi vil løbende orientere om fremgangen, hvor vi prioriterer områder med størst tilslutning for at få den bedste drift i ledningsnettet fra starten. Det er vores mål at være færdig med gravearbejde og reetablering omkring påsken 2022.

Få et uforpligtende tilbud

På nuværende tidspunkt er der stor interesse for at få beregnet tilbud på at få fjernvarme. Vi vil meget gerne have en snak med alle boligejere i området – også jer, som ikke umiddelbart ønsker fjernvarme. Det kan nemlig give mening at lave forberedelser til de af jer, som ikke ønsker fjernvarme med det samme.

Bemærk også, at der er rabat på tilslutningen, hvis du har lavet en aftale med os, inden vi graver forbi huset.

 

Ønsker du besøg og et tilbud? Kontakt os meget gerne på info@hinnerupfjernvarme.dk eller på tlf. 86 98 53 40. Så kommer vi på besøg.