06. jan 2020

Skal du i gang med at grave i Hinnerup og omegn?

Læs med her for at undgå ekstraudgifter til skader på fjernvarmerørene

Skal der sættes et hegn op, bankes spyd i jorden eller graves til børnenes havetrampolin, kan det være en god idé at undersøge, hvad der ligger af ledninger i jorden inden. Kun på den måde, kan du være sikker på at undgå graveskader, der kan ende med at blive en dyr fornøjelse.

Løsningen er ret enkel, for LER (der står for ledningsejerregister) er et landsdækkende register over alle landets ledningsejere. Så når du søger i LER, får du en samlet oversigt over alle ledningsejere i det område, hvor du ønsker at grave.

LER er således formidleren mellem graveaktøren (dig) og ledningsejerne, og de gør det lettere for dig at undersøge et område. Så inden du stikker spaden i jorden, er det en god idé at oprette en graveforespørgsel, så du kan tilrettelægge dit gravearbejde efter de oplysninger, du modtager.

Så nemt kan det gøres:

  • Gå ind på www.ler.dk
  • Klik på login og log på med nøglekort eller nøglefil
  • Vælg “Graveaktører” i menuen
  • Klik på “Foretag graveforespørgsel” og udfyld den

Herefter har ledningsejere pligt til at svare dig indenfor fem dage og sende ledningsplanerne direkte til dig. Ofte kommer ledningsplanerne allerede samme dag.

Link til forespørgslen: https://extest.ler.dk/Files/oprettelse_af_graveforespoergsel.pdf

Tjek Hinnerup Fjernvarmes ledningsnet:

Vidste du, at private boligejere ikke har pligt til at registrere rør og ledninger på egen grund? Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at der derfor kan være rør og ledninger på din grund, som ikke er registreret.

Vi hos Hinnerup Fjernvarme har oprettet en side, hvor du nemt kan få et overblik over vores ledningsnet. Find vores detaljerede billede af ledningsnettet i Hinnerup og omegn her.

Du som husejer har pligt til at vide, hvad der ligger i jorden på din grund. Ledninger, rør og kabler på din grund er i princippet dit ansvar. Det er vigtigt at bemærke, at den almindelige husforsikring ikke dækker brug eller lækager i jorden uden for huset, som følge af slitage eller overgravning.

Tjek op på, om du har en stikledningsforsikring eller en udvidet rørskadeforsikring, hvis uheldet skulle være ude. Har du ikke det, så hænger du selv på regningen. Graveskader er ikke alene dyre at reparere, de medfører ofte også generende og kostbare afbrydelser af forsyningen til vores kunder.